image

Når du har mobilt bredbånd

Er der en ting du kan have svært ved at undvære. Det er en dongle, hvor du skal have selve simkortet til det mobile bredbånd sat i. I enkelte tilfælde, kan det godt lade sig gøre at undvære donglen, da der findes bærbare pc’er med indbygget modem, så simkortet til det mobile bredbånd kan sættes deri, her skal du dog være opmærksom på om det indbyggede modem kan håndtere din hastighed.

Hvad er en dongle?

En dongle er det du sætter i usb-stikket i computeren, for at få forbindelse til internettet via det mobile bredbånd. I donglen skal simkortet også placeres og selvfølgelig vendes rigtigt, før det er muligt at skabe forbindelse til mobilmasten, der gør at du kan komme på internettet.

Dongle typer til mobilt bredbånd

Der kan i dag fås flere typer af dongler til mobilt bredbånd, hvor der er flere af de større teleselskaber der bruger de samme. Hastigheden de forskellige dongler kan udnytte bliver også vigtigere og vigtigere, da LTE teknologien (hvor hastighederne kan blive helt op til 100 Mbit) forventes at slå igennem, indenfor de næste par år.

En af de mest markante leverandører af dongles er Huawei, som leverer til flere af de største selskaber i Danmark, såvel som har et bredt udbud af dongler, der passer til ethvert behov. Huawei E1752, ZTE MF112, ZTE MF668 og ZTE MF820 er alle 4 populære dongler, som bliver brugt af de større teleselskaber herhjemme. ZTE MF 820 er en LTE dongle, hvilket betyder den kan klare højere hastigheder end de andre 3 dongler. Hvilken dongle du får når du køber mobilt bredbånd, afhænger af hvilket selskab du vælger og hvilken hastighed du gerne vil have.

Donglen  ZTE MF668

Er og har været en populær dongle i længere tid. Der er flere af de større teleselskaber der har den i sortiment og fortsat bruger den pga. af de gode specifikationer donglen har. Det er med en max hastighed på 21 Mbit, en dongle der kan klare langt de fleste selskabers hastigheder på mobilt bredbånd.

Øvrige specifikationer

  • Plads til hukommelseskort MicroSDHD med 8 GB hukommelse
  • Kan bruges både på Microsoft og Apple computere og tablets
  • Vejer kun 26 gram
  • Størrelse 77 x 28 x 12 mm (kompakt dongle)

Hvis du gerne vil have en ekstra dongle og ikke vil købe den ved et af teleselskaberne, vil denne dongle helt klart være et godt valg. Den fås primært i sort, kan dog ved nogle forhandlere også skaffes i andre farver.

Teknologien kommer hele tiden med nye muligheder, specielt når det er mobilt bredbånd og dongles dertil. ZTE MF668 donglen kan med de 21 Mbit som max hastighed, sagtens være med  flere år frem, som mobilt bredbånds dongle.

TAGS:
KATEGORI:Nyheder

INDSEND KOMMENTAR

Egon brodersen

Hvad koster sådan en USB dingle og hvor hurtig kan jeg have den.

svar
  • 1

NYESTE KOMMENTARER

  • KATEGORIER