image

Dataforbrug ved mobilt bredbånd

Vælger du at bruge mobilt bredbånd, hvor hastighederne hele tiden bliver forbedret, kan det være nødvendigt at finde ud af hvor meget dataforbrug der følger med og hvordan du sikrer dig ikke at overskride grænsen.

 

Forbrug og hastigheder

Det kan være svært at vide hvor meget dataforbrug du har til rådighed hver måned, hvis du ikke er sat ind i sagerne. Før i tiden har det været sådan at jo højere hastigheden på ens mobile bredbånd var, desto større var det medfølgende dataforbrug. Dette har dog ændret sig i takt med udviklingen, og derfor ser man flere mobilselskaber i dag udelukkende differentierer abonnementerne på dataforbruget. Det betyder at man har åbnet op for hastighederne, som i mange tilfælde er på det maksimale, lige meget hvor stort det inkluderede dataforbrug er.

Derfor kan man ikke regne med at dataforbrug og hastighed går hånd i hånd, tværtimod, er det vigtigt at man jævnligt tjekker op på dette. Hvis vi skal kigge lidt på hastighederne, kan man med det hurtigste mobile bredbånd fra Telia, hurtigt hente film i HD kvalitet ned på telefonen. 80 Mbit, er meget hurtigere end langt de fleste almindelige bredbåndsforbindelser kan klare, og fibernet er kun få steder oppe på de hastigheder.

Hvad er dataforbrug på mobilt bredbånd?

Når du har mobilt bredbånd, foregår der altid datatrafik når du er online. Det er både up- og download der tæller som trafik. I første halvdel af 2010 var gennemsnitsforbruget på et mobilt bredbånd 1.32 GB data, ifølge Telestyrelsen. Det er fortsat stigende og derfor vil der i løbet af nogle få år, være et meget højere forbrug på det mobile bredbånd.

Dataforbrug er altså alt hvad du laver på nettet. Det kan være indlæsning af en hjemmeside, åbning af en mail, at kigge på billeder på facebook, at sende en mail, høre et stykke musik på youtube eller benyttelse af et andet musikprogram. Når du er online, er der altså dataforbrug på dit mobile bredbånd. Et almindeligt stykke musik på youtube fylder ca. 3-5 megabyte, så har du en fornemmelse af hvad dataforbruget kan være.

Det kan på langt de fleste modeller af mobilt bredbånd lade sig gøre at se hvad ens forbrug har været, både pr. dag, pr. uge og pr. måned. På langt de fleste modeller bliver forbruget nulstillet hver måned og derfor starter man forfra med dataforbruget når måneden er omme. Der er i dag også store muligheder for at dit selskab sætter hastigheden kraftigt ned, hvis du overskrider det dataforbrug der er inkluderet i dit abonnement.

3 gode råd om dataforbrug

Henter og sender du mange store filer, vil det stadigvæk kunne betale sig at bruge det almindelige bredbånd, da der som regel ikke er nogen øvre grænse på forbruget. Dette er dog noget du skal finde ud af, med dit bredbåndsselskab.

Find ud af hvad du vil bruge dit mobile bredbånd til og følg så med i forbruget de første par måneder du har det, så ved du ca. hvad dit dataforbrug vil blive på længere sigt.

Der kommer hele tiden nye muligheder i forbindelse med internettet, vær derfor opmærksom på dit forbrug, det er sundt at følge med og se hvordan udviklingen er. Det vil i det lange løbe sikre dig mod ubehagelige overraskelser, og det vil derfor være godt at følge med i forbruget jævnligt.

TAGS:
KATEGORI:Nyheder

INDSEND KOMMENTAR

NYESTE KOMMENTARER

  • KATEGORIER